Cum sa alegem usi metalice de garaj sigure?

Siguranta este un aspect foarte important, mai ales daca aducem in discutie usile de la locuinta noastra, si cele de la garaj. Este necesar ca aceste usi metalice de garaj, sau pentru locuinte, sa fie cat se poate de sigure, deoarece numai in acest fel vom reusi si noi sa ne simtim in siguranta, si sa avem certitudine ca am facut cele mai bune alegeri in ceea ce priveste securitatea noastra. In cele ce urmeaza va vom spune cum puteti sti daca usa pe care doriti sa o achizitionati este sigura, si daca corespunde tuturor cerintelor de securitate, indiferent de marca ei. Sunt multe tipuri de usi declarate ca fiind foarte sigure, insa va trebui sa ne convingem chiar noi de acest lucru, indiferent care ar fi intrebuintarea unei usi metalice.

Pentru inceput trebuie sa stiti ca va trebui sa va asigurati ca aceste usi metalice sunt prevazute cu un sistem de siguranta anti-cadere, pentru a nu aparea situatii de inchidere accidentala a panoului mobil. Pentru a impidica inchidere unei usi de garaj in cazul in care sunt obstacole de orice fel in calea acestora, ele trebuie sa fie dotate cu fotocelule, si motorul va trebui sa fie prevazut cu protectie, in cazul in care intalneste un obstacol. Acesta va trebui sa se opreasca, si va trebui in acelasi timp sa dezvolte o miscare de revers, pentru o anumita distanta, in cazul in care dupa cum spuneam, usa va fi blocata de vreun obstacol.

Apoi, va trebui de asemenea sa va asigurati ca usa nu este prevazuta cu parti in miscare la inaltimi de pana la 2, 5 metri, mai ales referitor la partea interioara.

Este important de asemenea sa verificati si respectarea spatiilor minime de siguranta intre partile in miscare a usii, si este necesar sa existe suficient spatiu de siguranta, in zonele elementelor mecanice ce isi vor desfasura activitatea, atunci cand usa va fi actionata. In acest sens va trebui sa existe o zona de protectie a elementelor ce la un moment dat se vor afla in miscare, si aici ne referim la protectii de cauciuc. Aceste elemente de siguranta de cauciuc, vor trebui sa se aplice si la marginile usilor pentru a exista o protectie importiva prinderii mainilor, si pentru a nu se produce paguge in cazul in care usa actionata intalneste in calea ei un obiecte, atunci cand se va inchide.