Instructiuni de montaj usi metalice

Cu siguranta sunt multe persoane interesate de acest subiect, si de montajul unor usi metalice, fie ca doresc sa isi monteze ei singuri usa, sau doresc sa apeleze la serviciile unor firme specializate in acest domeniu. Astfel, pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, in cele ce urmeaza va vom oferi informatii despre montajul unor usi metalice, ce va pot fi de folos in situatiile expuse mai sus.

In primul rand, va trebui sa scoateti tocul de la usa veche, daca este cazul, si sa sa pregatiti terenul pentru pozitionarea noii usi. Apoi va trebui sa pozitionati tocul usii metalice, in deschidere, asta pentru a stabili locul unde urmeaza sa fie introduse diblurile metalice. Acestea pot fi introduse in zidarie, sau in armatura metalica, si depinde de fiecare caz in parte. Dupa ce se vor da semnele pe zidarie unde vor fi aplicate diblurile se perforeaza zidul, pentru a crea orificiile diblurilor prin armatura metalica a usii. In continuare se va pozitiona tocul usii in deschidere, si se va fixa initial prin impanarea lui, si tot acum se vor face reglajele pentru a aduce tocul usii la nivelul dorit, pentru ca aceasta sa fie dreapta, si sa se deschida cum trebuie. Acum se vor introduce suruburile prin tocul de metal al usii in diblurile de zidarie create anterior, si se vor strange. Exista si posibilitatea de sudare a tocurilor in cazul in care suportul unde va fi aplicata usa este de metal, si in acest sens se vor face punctele de prindere, dupa ce usa metalica a fost fixata.

Dupa aceste etape se trece la fixarea definitiva a tocului usii, dupa ce a fost verificata inchiderea si deschiderea acesteia, si se aplica un strat de spuma poliuretanica intre toc, si zidarie. Trebuie sa stiti ca este foarte important ca tocul sa fie bine prins si spuma sa se regaseasca pe toata suprafata acestuia, deoarece in caz contrar exista posibilitatea de a se crea condens. Apoi se vor aplica accesoriile pe usa, si se vor face ultimele reglaje in cea ce priveste inchiderea si deschidere acesteia in cel mai eficient mod. Spuma se lasa pentru a se intari pana la 24 de ore, dupa care se va finisa peretele in jurul tocului.