Panouri solare plane

Panourile solare plane au primit numele de la suprafata neteda de absorbtie. Razele soarelui patrund prin panoul de sticla solara speciala, iar caldura acestora se absoarbe in sistem. Suprafata de captare pentru a da un randament mai puternic este tratat cu un material special.

Pe spatele suprafetei de captare este lipit un sistem de tevi in care circula un lichid, un antigel special, care transporta caldura obtinuta de panoul solar. Marimea standard a unui panou este de 2 m2 adica 1×2 m. La aceste panouri solare energia produsa anual poate sa ajunga pana la 438 KWh/m2.

Avantajul acestor panou solar planpanouri solare este pretul mai scazut, fața de panourile solare cu tuburi vidate.

Dezavantajul lor este randamentul lor putin mai scazut.Panourile solare plane au primit numele de la suprafata neteda de absorbtie. Razele soarelui patrund prin panoul de sticla solara speciala, iar caldura acestora se absoarbe in sistem. Suprafata de captare pentru a da un randament mai puternic este tratat cu un material special. Pe spatele suprafetei de captare este lipit un sistem de tevi in care circula un lichid, un antigel special, care transporta caldura obtinuta de panoul solar. Marimea standard a unui panou este de 2 m2 adica 1×2 m.

La aceste panouri solare energia produsa anual poate sa ajunga pana la 438 KWh/m2. Avantajul acestor panou solar planpanouri solare este pretul mai scazut, fața de panourile solare cu tuburi vidate. Dezavantajul lor este randamentul lor putin mai scazut.