Uşi de garaj

Uşile de garaj pentru uz rezidenţial se împart în uşi basculante şi secţionale. Datorită noilor sisteme de automatizare, automatizarea uşilor de garaj devine tot mai uşoară:  este suficientă instalarea moto reductorilor care sunt dotaţi cu centrale şi glisiere de transmitere cu lanţ sau curea, foarte silenţioase, pentru a obţine o soluţie individualizată pentru fiecare tip de poartă.


Uşa basculantă care va fi automatizată se deschide spre exterior?03_schemi_porte_da_garage_a

Uşa este batantă fiind alcătuită dintr-o singură bucată, iar prin mişcarea efectuată iese în exterior faţă de poziţia de închidere.

 

 


Uşa basculantă care va fi automatizată se deschide complet spre interior?03_schemi_porte_da_garage_b

În acest caz uşa de garaj este basculantă şi nu debordantă iar mişcarea se efectuează fără ca uşa să iasă în exterior. O uşă basculantă de acest fel este soluţia ideală în caz de deschidere a boltei sau pentru garajele care au ieşire la drumurile pietonale sau direct în şosea.

 

 


Uşa automatizată se deschide prin mişcare paralelă cu tavanul fără a ieşi în exterior sau interior?03_schemi_porte_da_garage_c

Uşa secţională este alcătuită, aşa cum rezultă din nume, din mai multe „secţiuni” orizontale, ataşate una de alta care alunecă pe glisiere.

Uşa se deschide printr-o mişcare de urcare pe verticală, în paralel  cu tavanul, fără a ieşi nici în exterior nici în interior, lăsând disponibil întreg spaţiul din interior şi din exterior.